Lucas haleamputation

Lucas fik amputeret en del af sin hale

Luca er en flot 3-årig tæve af racen Field Trial Spaniel. Hun er en meget aktiv hund, der elsker at være med på jagt.

​​Desværre får Luca meget let sår på halen, når de er afsted og hendes hale har meget svært ved at hele op, da såret springer op gang på gang.

Derfor måtte Luca til sidst have amputeret en del af sin hale.

Luca mødte ind på klinikken fastende, så hun var klar til at komme i bedøvelse. Først fik hun lidt at slappe af på og derefter fik hun lagt venekateter i forbenet, hvorfra bedøvelsen kunne forsættes.

Derefter blev pelsen i operationsområdet på hendes hale klippet ned, og pelsen ovenfor og nedenfor feltet bundet ind, så pelsen ikke ville komme i berøring med selve operationsområdet.Efter grundig rengøring og desinfektion kunne dyrlægen begynde snittet nogle centimeter oppe i det raske væv over såret.

Ved hjælp af en kanyle markeredes imellem to led, så det var til at se hvor halen præcist skulle amputeres henne. Selve halen har meget god blodforsyning, og derfor kan det se lidt voldsomt ud med en del blod. Efter endt amputation blev huden syet rundt omkring halespidsen igen. Nu skal halen blot have lov til at hele op igen, inden Luca skal med på jagt igen.

Del denne historie
Brug for en d​yrlæge lige nu? Og er det uden for normal åbningstid?

Vi bestemmer ikke selv, hvornår vores dyr bliver syge og har akut brug for dyrlæge.

Derfor er vi med i et vagtsamarbejde, der gør det muligt for dig altid at kunne komme til dyrlæge.

Vagthavende dyrlæge oplyses altid på tlf.: 86 68 36 67​​.